You are currently viewing 5 vinkkiä kuinka pitää motivaatiota yllä
Kuinka voit pitää motivaatiosi yllä ja soveltaa oppimiasi asioita arkielämässä?

5 vinkkiä kuinka pitää motivaatiota yllä

Valmennukset ovat kuin syväsukellus siihen kuka sinä olet. Ne ovat erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä itsestämme ja päästä eroon vanhoista, rajoittavista ajatusmalleista ja uskomuksista. Mutta mitä tapahtuu esimerkiksi Tulevaisuuden minä- valmennuksen jälkeen? Kuinka voit pitää motivaatiosi yllä ja soveltaa oppimiasi asioita arkielämässä? Tässä blogissa jaamme viisi vinkkiä siitä, kuinka ylläpitää motivaatiota valmennuksen jälkeen.

1. Aseta selkeät tavoitteet

Valmennus auttoi sinua varmasti asettamaan selkeitä tavoitteita ja tekemään suunnitelmia niiden saavuttamiseksi. Jatka tätä perinnettä valmennuksen jälkeen. Kirjoita ylös, mitä haluat saavuttaa pitkällä ja lyhyellä aikavälillä. Selkeät tavoitteet toimivat motivaation moottorina.

2. Pidä kiinni lupauksistasi, varsinkin niistä jotka asetat itsellesi

Valmennusohjelmat tarjoavat tukea ja ohjausta, mutta lopulta vastuu on sinulla. Sitoudu siihen että jatkat työskentelyä itsesi kehittämisen eteen. Seuraa edistymistäsi ja arvioi säännöllisesti, miten olet edennyt kohti tavoitteitasi. Ja ala pitää kiinni lupauksista, joita itsellesi teet. Mitä enenmmän tee niitä asoita joita sanoit tekeväsi, sitä enemmän saat itseluottamusta. Olet aina sanojesi mittainen.

3. Älä luovu uusista rutiineista 

Valmennuksessa saatoit oppia päivittäisiä harjoituksia ja rutiineja, jotka auttavat sinua keskittymään oleelliseen ja ylläpitämään motivaatiotasi. Jatka näiden harjoitusten tekemistä myös valmennuksen jälkeen. Se voi olla päivittäinen affirmaatiohetki, joita sait valmennuksessa, 3 voittoa- tehtävän päivittäistä tekemistä tai sitä, että tapaat muita valmennettavia säännöllisesti.

4. Itsesi lisäksi, pidä huoli myös uudesta verkostostasi

Valmennusohjelman aikana saatoit rakentaa arvokkaita suhteita ja verkostoja. Älä siis luovu näistä! Pidä yhteyttä, kysele kuulumiaisa ja vaihda ajatuksia, kaikki vaivannäkö kannattaa. 95% menestyksestämme määrittyy siitä, keitä ympärillämme on. Ole tästä tietoinen.

5. Arvosta oppimistasi

Valmennus antoi sinulle uutta tietoa ja näkemyksiä. Jatka oppimista ja oman mielesi tutkiskelua. Lue kirjoja, osallistu seminaareihin ja pidä mielesi avoimena uusille ideoille. Muista, että itsensä kehittämisen matka on jatkuva prosessi jossa ei tulla valmiiksi.

Valmennuksen jälkeen motivaation ylläpitäminen vaatii tietoista vaivaa, mutta se on täysin mahdollista. Muista, että olet ottanut ensimmäisen askeleen muutosta kohti osallistumalla Tulevaisuuden minä- valmennukseen. Nyt on aika pitää liekki palamassa ja jatkaa kasvua kohti parempaa versiota itsestäsi, kaikki työkalut ovat jo tiedossasi.

Kun olet osallistunut valmennukseen, se oli kuin ovi uusiin mahdollisuuksiin ja kasvuun. Tärkeintä on nyt pitää tuo ovi auki ja jatkaa eteenpäin. Rohkeampana, viisaampana ja ennen kaikkea juuri sinuna. Muuttumattomuuden ajattelutapa voi olla menneisyyttäsi, kun valmennuksen jälkeen pidät motivaatiosi yllä ja jatkat kasvua kohti uusia huippuja.