Eilinen oli paras päivä aloittaa, mutta tänään on toiseksi paras – Mitä menetät, jos et aloita sijoittamista juuri nyt?

Oletko sinäkin lukenut kaikki maailman sijoituskirjat, kuunnellut kaikki podcastit ja opiskellut aihetta päivät pitkät mutta aloittaminen on jäänyt? Et ole asian kanssa yksin, tämä on oikeastaan yksi tavallisimmista syistä miksi ensimmäistä sijoitusasuntoa ei tule ostettua. Tietoa on tänään niin paljon että se tuottaa paralyysin. Onneksi rahastosijoittaminen kuitenkin on hieman ketterämpää ja siihen pääsee käsiksi esim jo 15e – silloin ei ole mitään syytä että homma ei olisi jo käynnissä.

Totuus on, että eilinen oli paras päivä aloittaa, mutta jos et tarttunut tilaisuuteen silloin, älä anna periksi vaan tee muutos tänään. Harvoin ensimmäinen sijoituskohde (oli se sitten asunto, osake tai rahasto) on se paras sijoitus. Mitä menetät jos et aloita tänään?

1. Menetät Aikaa, Joka Voisi Olla Sinun Puolellasi: Aika on voimakas liittolainen sijoittamisessa. Jokainen päivä, jona et aloita, on päivä menetettyjä mahdollisuuksia. Ajan kuluminen voi olla ystäväsi tai vihollisesi – päätös on sinun.

2. Menetät Taloudellisen Turvallisuuden Mahdollisuuden: Sijoittaminen voi luoda vankan taloudellisen perustan tulevaisuudellesi. Menettämällä mahdollisuuden aloittaa nyt, saatat joutua kohtaamaan taloudellisia haasteita, joita olisit voinut välttää.

3. Menetät Mahdollisuuden Opiskella Menestyneiltä: Jättämällä aloittamisen väliin, menetät mahdollisuuden oppia menestyneiltä sijoittajilta. Jokainen päivä, jona et ole mukana pelissä, on päivä, jona et opi niistä, jotka ovat jo saavuttaneet menestystä.

4. Menetät Unelmiesi Toteuttamisen Vauhdin: Sijoittaminen voi olla väylä unelmiesi saavuttamiseen. Se voi olla tie taloudelliseen vapauteen, unelmamatkoihin tai unelmakotiin. Menetät mahdollisuuden kiihdyttää unelmiesi toteutumista.

Miksi Monet Jättävät Aloittelematta? Pelko, epävarmuus ja mukavuusalueella pysyminen ovat yleisiä syitä. Mutta tässä on totuus: jokainen suuri sijoittaja on kohdannut pelkoja ja epävarmuutta. He erottuivat joukosta uskaltamalla aloittaa.

Paras Päivä Aloittaa On Juuri Nyt: Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa. Paras päivä aloittaa sijoittaminen oli eilen, mutta toiseksi paras on tänään. Tartu tilaisuuteen, astu mukavuusalueesi ulkopuolelle ja rakenna tulevaisuuttasi. Tänään on se päivä, joka voi muuttaa kaiken.

Parasta vuonna 2023 on myös se että sijoittamisesta puhutaan avoimesti ja voit verkostoitua muiden kanssa. Aloittaminen on hauskempaa yhdessä joten tartu tilaisuuteen ja lähde sijoittamaan avoimesti ja muiden kanssa keskustellen.