Kannattaako asuntosijoittaminen?

On aika vastata tähän tärkeään kysymykseen joka on kaikkien huulilla kun korot ovat nousseet ja inflaatio laukkaa. (Onneksi tänään ihan hyviä uutisia liittyen 12kk euriboriin- Edellisen kerran vuoden euribor on ollut nykyistä matalammalla toukokuussa.) Korkojen nousu on ollut nopeaa ja se on saanut monet pohtimaan omien asuntosijoituksien toimivuutta. Jos sijoittaja kokee unettomiaöitä kannattaa aina miettiä tekemistä uudestaan ja ottaa harkintaan oma riskinsietokyky sekä puskurin suuruus.

Iloisia uutisia on kuitenkin taas mediassa koska markkinoilla odotetaan, että korkojen lasku jatkuu lähiaikoina. Povataan jopa että  vuoden päästä euribor on  noin 2,7 prosentissa.

Korot ovat aikaisemminkin olleet korkealla ja inflaatio on nostanut päätään ennenkin, lopettivatko kaikki silloin asuntosijoittamisen? Vastaus tähän on selkeä ei. Toisen epäonni on toisen onni. Kun joku päättää myydä nopealla aikataululla koska korot kurittavat niin toisella puolella pöytää voi olla asuntosijoittaja joka saa itselleen hyvän diilin.

Asuntosijoittamisessa ei ehkä enään pärjää kuka tahansa.

Matalat korot tekivät sen että jokainen tallaaja päätteli tutustua asuntomarkkinaan mutta pohjatyö jäi usealta tekemättä. Tämä kostautuu nyt ja rauhoittaa samalla markkinaa. Uskomme myös että tällainen muutos kasvattaa kiinnostusta asuntosijoitusvalmennuksiin. Kun meri raivoaa on mukavaa saada majakka horisonttiin.

Asuntosijoittajan vuosivalmennus on Takomon majakka jossa yhdistyy monen asuntosijoittajan parhaat opit. Onnistumiset ja virheet jaetaan jotta sinä voit välttää turhia virheitä tulevaisuudessa. Tutustu valmennukseen täältä

 

asuntosijoittajan vuosivalmennus 2024 starttaa tammikuussa