Mitä on asuntosijoittaminen?

Asuntosijoittamisen perusajatus on varsin yksinkertainen: otetaan pankista lainaa, hankitaan sijoitusasunto, vuokrataan se ja vuokralainen ajan myötä kuittaa lainan pois ja lopulta jäljelle jää velaton asunto sekä kuukausittaiset vuokratulot.

Haaveet oman sijoitusasunnon hankkimisesta ovat usein ensimmäinen askel kohti taloudellista itsenäisyyttä ja vauraampaa tulevaisuutta. Asuntosijoittaminen tarjoaa lukuisia etuja, ja oikein toteutettuna se voi tuoda vakaita ja kasvavia tuottoja pitkällä aikavälillä.

Asuntosijoittamisen edut:

  1. Vakaa ja säännöllinen tuotto: Sijoitusasunto tuottaa kuukausittaista vuokratuloa, mikä tarjoaa vakaan tulovirran.
  2. Taloudellinen joustavuus: Sijoitusasunto voidaan rahoittaa lainalla, ja se toimii vakuutena noin 60–70 %:sti, mikä mahdollistaa rahoituksen hankkimisen pienemmällä omalla pääomalla.
  3. Vaikutusmahdollisuus tuottoon: Oikean sijoituskohteen valitseminen ja mahdolliset remontit voivat parantaa sijoituksen tuottoa.
  4. Inflaationsuoja: Asuntosijoittaminen tarjoaa suojan omaisuudelle inflaation nousua vastaan.
  5. Pieni riski: Historiallisesti asuntojen hinnat ovat nousseet pitkällä aikavälillä, ja asuntosijoittaminen on usein pidettyä vähäriskisenä sijoitusmuotona.
  6. Verohyödyt: Sijoitusasuntoon liittyvät kulut, kuten lainan korot, hoitovastikkeet ja remontointikustannukset, ovat usein verovähennyskelpoisia pääomatuloista.

Asuntosijoittamisen aloittaminen vaatii suunnitelmallisuutta

Asuntosijoittaminen vaatii huolellista suunnittelua ja taustatyötä. On tärkeää seurata asuntomarkkinan kehitystä aktiivisesti ja tehdä perusteellinen analyysi alueista, joissa kiinnostavia sijoituskohteita sijaitsee. Lisäksi on tärkeää arvioida sijoituskohteiden taloudellista potentiaalia sekä niiden sopivuutta omaan sijoitusstrategiaan. Ja ennenkaikkea varmistaa että ympäriltä löytyy verkostoa, jonka puoleen kääntyä kun lunta lentää tupaan.

Tarkkaa harkintaa ennen päätöksentekoa

Ennen sijoitusasunnon hankkimista on tärkeää tarkistaa, että sekä taloyhtiö että itse asunto täyttävät tietyt kriteerit. Taloyhtiön taloudellinen tilanne, mahdolliset tulevat remontit ja yleinen siisteys ovat tärkeitä seikkoja arvioitaessa sen houkuttelevuutta sijoituskohteena. Lisäksi asunnon kunto, sijainti, tontin omistusmuoto ja muut tekniset yksityiskohdat on syytä tarkistaa huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Asuntosijoittaminen voi olla erinomainen tapa luoda vaurautta ja varmistaa taloudellinen turva tulevaisuudessa. Tärkeintä on kuitenkin tehdä huolellista suunnittelua ja harkittuja päätöksiä, jotta sijoitusasunnot tuottavat haluttua tulosta ja täyttävät asetetut tavoitteet.

Oletko tämä sinä?👇🏻

✅Mahdollisesti olet vasta aloittelemassa asuntosijoittamisen matkaasi etkä ole vielä kerryttänyt mitään kokemusta alalta.

✅Tai ehkä olet jo aloittanut asuntosijoittamisen tosissasi, mutta tunnet olevasi jumissa, et pääse yli rahoituksen esteistä , et tiedä miten löytää oikeanlaiset tyypit omaan verkostoon yhteisdiilejä varten tai et tiedä, mistä aloittaa ratkaisujen etsiminen.

✅Saatat olla ehkä olla jo menestynyt asuntosijoittaja, mutta olet valmis ottamaan sen seuraavalle tasolle.

Missä tahansa VAIHEESSA oletkaan matkallasi, tämä valmennus on luotu juuri SINUA varten.

Onko Asuntosijoittajan vuosi 6kk valmennus oikea väylä sinulle? Varaa ilmainen sparri kanssamme ja varmistu, että olemme oikea taho auttamaan juuri sinua pääsemään vaurastumisen tavoitteisiisi asuntosijoittamisella.